Időjárás és éghajlatáról nagyvonalakba

2010.07.05. 11:33 Barbibubu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A klímatáblázat a hõmérséklet és a napsütés statisztikus eloszlását ábrázolja az egyes hónapokra. A két táblázatot az egérmutatóval tudja változtatni. A vízhõmérsékletek kivételével, egyes években, néha jelentõs eltérések észlelhetõk az éves középértékben. Figyelembe kell venni, hogy tavasszal és õsszel érthetõ különbségek következhetnek be a hónap eleje és a hónap vége között, különösen májusban és októberben. Például a vízhõmérséklet május elején még nagyon alacsony, miközben május végén általában már eléri a 20 °C fokot.
Az elõbbi szöveggel való kapcsolat az olvasónak, egy itt összeállított áttekintést közvetít, egy tiszta képet ad a Mallorcán várható éghajlati feltételekrõl, a különbözõ évszakokról.
Az évi éghajlati ingadozások megfelelnek a sziget elhelyezkedési képéhez.
Január végétõl májusig megtelnek a völgyek és a síkságok változó virágdísszel. A mandulavirágot márciusban felváltja a nem kevésbé vonzó õszibarackvirág. A kiterjeszkedõ narancs és citromültetvények, ugyanúgy január végétõl április végéig, egyes vidékeken még májusig, egy hihetetlen gyümölcsfa erdõt mutatnak. A virágok különös gondozás nélkül is dúsan nõnek; egész mezõk sárgán, pirosan és kéken virítanak, évszaktól függõen.
A júniusi növekvõ szárazsággal kissé elhalványul a frissesség és a növényzet színe. A forróság utáni, majdnem esõmentes nyári hónapok után, szeptemberben minden zöldes barnás-sárgára szárad.
Maga az örökzöld síkság szürkén jelenik meg, porral befedve. Az õszi esõvel, októbertõl, újból, lassan a zöld uralkodó Mallorcai szín halad át a tájon.

 

Szólj hozzá!

Címkék: időjárás mallorca éghajlat július 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://mallorcaterulete.blog.hu/api/trackback/id/tr552130492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása